Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Shutterstock Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa
Savršen recept za oslića s malo drugačijim okusom
Vidi originalni članak

Ako tražiš jednostavan recept, zdrav i ukusan na pravom si mjestu. Nije važno pripremaš li ga u pećnici ili na grill tavici, ovaj će oslić sigurno oduševiti kako tebe tako i tvoje ukućane.

Posluži ga uz sezonsku salatu ili krumpir s blitvom i uživaj u šarenilu okusa! Također, s njim će odlično ići i čaša dobroga vina!

 

riba petkom Zato jer je petak: Oslić u pivskom tijestu

 

Oslić u marinadi od meda i balzamičnog octa

Sastojci - za marinadu:

  • 1 komad svježeg đumbira, oko 5 cm, oguljen i narezan na kolutiće
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žlice umaka od soje
  • 2 žlice maslinovog ulja

Postupak - priprema marinade:

  1. Sve sastojke ubaci u posudu i zatim umuti štapnim mikserom. Ako imaš blender, možeš koristiti i njega.
  2. Dobivenu marinadu možeš koristiti odmah ili ju možeš u hermetički zatvorenoj staklenci čuvati u hladnjaku do dva tjedna.

Sastojci - za pripremu ribe:

  • 125 mL marinade
  • 600 - 700 g fileta bijele ribe (oslić, bakalar...)
  • svježi peršin nasjeckan za ukras

Postupak:

  1. Operi ribu i lagano ju potapkaj kako bi uklonila višak tekućine. Stavi ju u posudu za pečenje i prelij marinadom. Stavi ju u hladnjak na 30 minuta do sat vremena.
  2. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Peci ribu 20 do 25 minuta. Izvadi ju na tanjur za posluživanje.
  3. Ako je marinada u posudi od pečenja postala vodenkasta, prebaci ju u tavicu i stavi na srednje jako vatru. Kuhaj i miješaj sve dok se malo ne zgusne. Zatim ju prelij preko poslužene ribe te ukrasi sve nasjeckanim peršinom.
  4. Posluži uz prilog po želji!

 

Petkom... Hrskavi oslić u omotaču od palente i začina Slasne ideje! Nježan oslić idealan je za pite, uštipke i juhe

 

Posjeti Gastro.hr