Danas je Dan vruće čokolade, pripremi šalicu!

Rachael Gorjestani/Unsplash Vruća čokolada - danas je njezin dan!
Danas je Dan vruće čokolade, a od savršene vruće čokolade dijeli te samo nekoliko pristupačnih sastojaka i 5 minuta posla... Nema razloga da se ne počastiš omiljenim toplim zimskim napitkom
Vidi originalni članak

Ponekad mislimo da nam je 31. siječnja jedan od najdražih dana u godini. Za početak, to je zadnji dan siječnja, svima nekako najdužeg mjeseca. No to nije jedini razlog. Naime, zadnjeg dana u siječnju obilježava se i Dan vruće čokolade, a znamo da je mnogima upravo vruća čokolada omiljeni topli zimski napitak.

 

Tips & Tricks Imamo 10 trikova za pripremu najbolje tople čokolade

 

Da budemo iskreni, popit ćemo šalicu vruće čokolade kad god je netko ponudi. A kad je pripremamo kod kuće, volimo se počastiti šalicom toplog napitka po ovom posebnom receptu.

Trebat će ti kvalitetna čokolada s postotkom kakaa višim od 50%, ali i kakao prah, zbog čega će biti gusta, sjajna i bogata okusom. Budući da je u pitanju poprilična količina čokolade, predlažemo da je serviraš u malim šalicama - sa žlicom tučenog vrhnja. U tom će slučaju ovaj recept biti dostatan za 6 porcija.

 

Vruća čokolada - najbolji recept

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 30 g šećera u prahu
  • 20 g kakao praha
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 175 g tamne čokolade

Postupak:

  1. Zagrij mlijeko na laganoj vatri.
  2. Dok se mlijeko grije, prosij šećer u prahu i kakao pa im dodaj malo soli.
  3. Kad mlijeko zakuha, makni s vatre i uspi mješavinu šećera i kakaa, dodaj nasjeckanu čokoladu i ekstrakt vanilije.
  4. Miješaj dok se čokolada ne rastopi, prelij u male šalice i posluži odmah!

Vruća čokolada u nekoliko odličnih, neodoljivih verzija...

 

svakako isprobaj! Gusta vruća čokolada s tajnim sastojkom Jesen u čaši Vruća čokolada od bundeve – napravi ju jednom i morat ćeš ponovno topli gutljaji Spoji vruću čokoladu i naranču. Oduševit ćeš se! gotovo za tren Savršena veganska verzija vruće čokolade ZAGRIJ SE Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten neodoljiv napitak Vruća čokolada kakvu obožavaju u 'Simpsonima'

 

Posjeti Gastro.hr