Recepti 10. veljače 2024.

Spoji vruću čokoladu i naranču. Oduševit ćeš se!

vruća čokolada
Vruća čokolada s narančom foto: Nini From Paris/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrućoj čokoladi teško da netko može odoljeti, a još kad je u kombinaciji s narančom... E tada postaje neodoljiva. Imamo recept!

Čokolada i naranča omiljena su nam slatka kombinacija, a sada imamo recept i za tekuću verziju! Ako si u posjedu provjerenih, domaćih naranči – obavezno isprobaj ovaj jednostavan recept za aromatičnu vruću čokoladu.

Količina je dovoljna za 2 šalice, a priprema će ti oduzeti samo 10 minuta. Imamo i koristan savjet - ako voliš da vruća čokolada bude gusta, svakako povećaj dozu tamne čokolade. 

 

vruća čokolada Možda vas zanima... Danas je Dan vruće čokolade, pripremi šalicu! Recepti Vruća čokolada gospodina Flandersa iz filma 'Simpsoni' Možda vas zanima... Vruća čokolada kakvu obožavaju u 'Simpsonima' Recepti

 

vruća čokolada | Author: Sam Hojati/Unsplash Vruća čokolada foto: Sam Hojati/Unsplash

Vruća čokolada s narančom

Sastojci:

  • 350 ml mlijeka
  • 1 žličica šećera u prahu
  • Naranča 
  • 30 g tamne čokolade
  • Tučeno vrhnje za serviranje

Postupak:

  1. Najprije operi i pažljivo oguli naranču. Za pripremu vruće čokolade trebat će ti četvrtina korice jedne naranče, narezane na trakice. Ukloni bijelu, gorkastu opnu.
  2. Pomiješaj mlijeko sa šećerom u prahu i narančom pa kuhaj na laganoj vatri dok ne proključa.
  3. Izvadi koricu naranče pa vrućim mlijekom prelij čokoladu i miješaj dok se ne otopi. 
  4. Prelij u čaše, ukrasi slatkim vrhnjem pa na vrh naribaj još malo narančine korice.

 

 | Author: American Heritage Chocolate/Unsplash Vruća čokolada s narančom foto: American Heritage Chocolate/Unsplash

 

Možeš isprobati i ove recepte za vruću čokoladu...

 

Meksička vruća čokolada Možda vas zanima... Meksička vruća čokolada prema receptu Ine Garten Recepti vruća čokolada na štapiću Možda vas zanima... Vruća čokolada na štapiću je idealan poklon za blagdane Recepti vruća čokolada Možda vas zanima... Savršena veganska verzija vruće čokolade Recepti Možda vas zanima... Počasti se vrućom bijelom čokoladom s cimetom, đumbirom i anisom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.