gastro postao
Šalica vruće čokolade je ono što ti treba sada kada su večernje temperature niske. Isprobaj ovaj recept koji je prikladan i za vegane.
Za pripremu savršene veganske vruće čokolade trebat ćeš biljno mlijeko i bademov ili kikiriki maslac - i malo energije. Kako se sastojci biljnog porijekla ne bi razdvojili, moraš energično miješati pri ulijevanju mlijeka. Nemoj dopustiti da proključa, već čokoladu makni s vatre kad počne lagano krčkati.
Sastojci su dovoljni za 2 serviranja pa ih prilagodi svojim željama. U slast!
Veganska vruća čokolada
Sastojci:
- 50 g veganske čokolade
- 3 žlice veganskog kakaa u prahu
- 3 žlice maslaca od badema
- prstohvat soli
- 400 ml bademovog mlijeka
Postupak:
- Nasjeckanu čokoladu, kakao, maslac i sol pomiješaj sa 100 ml mlijeka. Zagrij i miješaj dok se čokolada ne rastopi.
- Smanji vatru pa postepeno ulij ostatak mlijeka, energično miješajući mutilicom. Vruća čokolada bi trebala biti kremasta.
- Ako voliš slađu vruću čokoladu, postepeno dodaj žličicu po žličicu šećera i isprobaj.
- Prelij vruću čokoladu u 2 šalice i na vrh stavi tučeno vrhnje. Posluži odmah!