Riblji uštipci za kojima će poludjeti i mali gurmani

Thinkstock Riblji uštipci
Riblji uštipci brzo su, jednostavno i povoljno rješenje za riblje jelo. A svidjet će se i najmlađima, kojima riba često nije na popisu omiljenih namirnica
Vidi originalni članak

Nije uvijek lako mališane nagovoriti da pojedu ribu, a, ako ćemo pošteno, ni mnogim odraslima, posebno onima s kontinenta, riba nije na popisu omiljenih namirnica. Za sve njih, super rješenje su ovi riblji uštipci - sočni, slasni, brzo gotovi... A i odličan način da se napravi nešto fino i drugačije u zamrznute ribe na dane kada ribari možda nisu uspjeli puno uloviti i dopremiti svoj ulov u ribarnice.

Postupak nije odviše kompliciran - potrebno je samo pomiješati sve sastojke, pripremiti gusto tijesto, te u njega ubaciti natrgano meso oslića. Uštipci se prže u vrućem ulju, a poslužuju uz jednostavan umak od grčkog jogurta i začinskih trava, malo češnjaka i maslinovog ulja.

 

Mala škola kuhanja Kako očistiti ribu i od najsitnijih kostiju super savjeti Svi ukusni razlozi da više ne bacaš ulje iz riblje konzerve

 

Za ultimativni užitak, uz uštipke posluži pržene krumpiriće, a za zdraviju varijantu jednostavnu kuhanu rižu ili kuhano povrće. I svježa zelena (mlada) salata odlično će odgovarati.

Riblji uštipci

Sastojci:

  • 500 g oslića
  • 2 dl mlijeka
  • 2 jaja
  • sol
  • mediteranske trave
  • ulje
  • češnjak u prahu

Postupak:

  1. Nareži riblje filete na sitnije komade i začini ih mješavinom začina.
  2. Razmuti u zdjeli mlijeko, jaja, brašno, sol i malo češnjaka u prahu te zamiješaj ujednačeno tijesto, malo gušće od tijesta za palačinke.
  3. Ubaci u tijesto komade ribe, prži s jedne i druge strane da riblji uštipci porumene, te ih vadi šupljikavom žlicom na papirnati ubrus.
  4. Posluži uz jednostavan umak od grčkog jogurta. A možeš ih pokapati i s malo limuna za dozu svježine.

 

Evo još par recepata za jela od ribe...

 

Napravite riblji burger nakon kojeg ćete zaboraviti sve ostalo Fino i zdravo Domaći riblji štapići - tko kaže da ne mogu biti zdravi! blagdani na žlicu Riblja juha - jednostavna, brza i apsolutno divna

 

Posjeti Gastro.hr