Ukusna i slasna palenta u umaku od gljiva

Poslužite palentu s umakom od gljiva kao prilog piletini ili telećem šniclu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 16

 

Samo da je sira! Novo lice palente: Mini sendviči sa sirom

 

Potrebno vam je

  • 2 šalice vode
  • 0.50 šalice kukuruznog brašna ili krupice
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 1 glavica luka
  • 2 šalica gljiva (šampinjoni, bukovače...)
  • 3 režnja češnjaka
  • 200 g pelata
  • 0.50 šalica kukuruza u slanoj vodi
  • 0.50 šalica pilećeg temeljca
  • 2 žlice vlasca 


Hrskavo i slasno Nešto sasvim novo: Grickalice od palente
 

Priprema

  1. Za pripremu palente zagrijati vodu do vrenja. Smanjiti jačinu vatre i postepeno dodavati palentu cijelo vrijeme miješajući. Posoliti i popapriti te kuhati nekoliko minuta dok palenta upije svu vodu i poprimi izgled pirea.
  2. U posebnoj tavi zagrijati maslac i ulje, dodati luk i pirjati oko pola minute.
  3. Dodati gljive pa pirjati na jačoj vatri oko 2 minute da ispari tekućina iz gljiva.
  4. Zatim umiješati češnjak, rajčice, kukuruz, pileći temeljac, posoliti i popapriti pa nastaviti zagrijavati do vrenja. Kada zakipi, smanjiti vatru i kuhati još 2 – 3 minute.
  5. Na centar tanjura servirati palentu te je preliti umakom i posipati vlascem.

 

Slatko kiseli spoj Citrusne note u brzom kolaču od palente

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr