Pečena svinjetina s kestenima i slaninom

Thinkstock
Slatki zalogaji jeseni dat će poseban okus svakom jelu, a posebice slasnoj svinjetini sa slaninom.
Vidi originalni članak

Pravi jesenski ručak dobit ćete kombinacijom istih takvih plodova. Spojite raskošnu svinjetinu s kestenima, dodajte nešto začina poput kadulje, ružmarina i češnjaka, pa sve podebljajte okusima suhe slanine. 

 

Ljepota od rižota Jesen na stolu: Rižoto sa šunkom i kestenima

 

Kombinaciji možete dodati gljive i prokulice koje će na divan način upotpuniti cijelu jesensku kombinaciju.

 

okruglice sreće Slasne prokulice s kestenima i maslacem od naranče

 

Potrebno vam je:

  • 2 grančica kadulje
  • 2 grančica ružmarina
  • 5 režnjeva češnjaka
  • 500 g svinjetine
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 300 g kestena
  • 250 g suhe slanine

Priprema:

  1. Narežite kadulju, ružmarin i češnjak.
  2. Dodajte svinjetinu (narezanu ne veće komade) začinima, izmiješajte i ostavite tako da stoji dva sata.
  3. Ogulite kestene.
  4. U posudu za pečenje poslažite svinjetinu, kestene i slaninu te stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180°c otprilike 90 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr