Pečena tjestenina na sicilijanski

Tjesteninu možete poslužiti posutu naribanim topljivim sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1539

Potrebno vam je

  • 350 g govedina, krta, mljevena
  • sol
  • mljeveni cimet
  • 4 g klinčići
  • 2 g lovorov list
  • 250 ml crno vino
  • 1 kom patlidžan
  • 425 g tjestenina s jajima
  • 250 ml ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 250 g peršin, list
  • 250 g rajčica, crvena
  • 250 g orah, sirovi
  • 60 g maslac, slani
  • 250 g krušne mrvice
  • 125 g sir pecorino

Priprema

  1. Pomiješajte meso s klinčićima, lovorom i vinom pa marinirajte dva sata.
  2. Narežite patlidžan i pospite ga morskom solju te ostavite da stoji sat vremena. Skuhajte tjesteninu “al dente”.
  3. U tavi zagrijte 180 ml ulja i pržite patlidžan dok ne postane zlatnožut. U preostalom ulju prepržite luk i češnjak. Ocijedite vino iz mesa te dodajte u tavu s lukom i češnjakom.
  4. Dodajte rajčice, orahe, patlidžan, cimet, sol i papar. kuhajte pet minuta pa ubacite tjesteninu. Maslacem premažite vatrostalnu posudu i pospite s dvije žlice krušnih mrvica.
  5. Stavite tjesteninu u posudu te pospite preostalim krušnim mrvicama i sirom. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta. Poslužite.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr