gastro postao
Tjesteninu možete poslužiti posutu naribanim topljivim sirom
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 1539
Potrebno vam je
- 350 g govedina, krta, mljevena
- sol
- mljeveni cimet
- 4 g klinčići
- 2 g lovorov list
- 250 ml crno vino
- 1 kom patlidžan
- 425 g tjestenina s jajima
- 250 ml ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 250 g peršin, list
- 250 g rajčica, crvena
- 250 g orah, sirovi
- 60 g maslac, slani
- 250 g krušne mrvice
- 125 g sir pecorino
Priprema
- Pomiješajte meso s klinčićima, lovorom i vinom pa marinirajte dva sata.
- Narežite patlidžan i pospite ga morskom solju te ostavite da stoji sat vremena. Skuhajte tjesteninu “al dente”.
- U tavi zagrijte 180 ml ulja i pržite patlidžan dok ne postane zlatnožut. U preostalom ulju prepržite luk i češnjak. Ocijedite vino iz mesa te dodajte u tavu s lukom i češnjakom.
- Dodajte rajčice, orahe, patlidžan, cimet, sol i papar. kuhajte pet minuta pa ubacite tjesteninu. Maslacem premažite vatrostalnu posudu i pospite s dvije žlice krušnih mrvica.
- Stavite tjesteninu u posudu te pospite preostalim krušnim mrvicama i sirom. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 30 minuta. Poslužite.
Izvor Skuhatćute