Pečeni krumpir u kori, super zalogaj pun okusa

Instagram @recipesmasters Začinjeni krumpir pečen u kori
Slasne kriške krumpira u kori, dobro začinjene i s dodatkom sira, vrhnja i mladog luka, odličan su snack dok gledaš TV i piješ pivo, ali i super prilog glavnom jelu ili pak samostalan obrok uz bogatu sezonsku salatu
Vidi originalni članak

Punjene kore od krumpira odličan su snack. Pune se slaninom, sirom, kiselim vrhnjem… Mi ti donosimo malo drugačiju verziju, gdje, osim kora, ima i nešto samog krumpira.

Ovi naši zalogaji od krumpira u kori odličan su snack uz pivo dok gledaš omiljeni sport na TV-u ili pak neki dobar film, ali oni mogu biti i izvrstan samostalan obrok uz neku bogati sezonsku salatu ili pak odličan prilog glavnom jelu.

 

zalogaj tradicije Slasne i vruće ličke pole za hladne zimske večeri

 

Tajna uspjeha - dobro operi i obilno začini

Jako je važno krumpire dobro začiniti prije nego što na njih složiš nadjev i baciš ih u pećnicu. U našem receptu koristi se mješavina kajenske papričice, češnjaka u granulama, soli i papra, no slobodno možeš osmisliti vlastitu mješavinu začina uz koju će ovi krumpiri u kori doslovce zablistati.

I da, malo podsjećaju na ličke pole, ali opet su ovi krumpiri u kori i toliko posebni i drugačiji.

Slasni krumpiri s korom

(12-15 porcija, srednje zahtjevno, 45 minuta)

Sastojci:

  • 3 veća (lička) krumpira, dobro oprana i oribana
  • 2 žlice maslinova ulja
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • obilan prstohvat kajenske papričice u prahu
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 i ½ šalica naribanog sira cheddara (1 šalica = 250 ml)
  • 6 kriški slanine, prženih i zdrobljenih
  • kiselo vrhnje, za serviranje
  • 3 mlada luka, sitno narezana

 

savjetujemo... Narezni krumpir je posmeđio? Izbjegni problem!

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Nareži krumpire po duljini na kriške debele oko 1 cm.
  2. U velikoj zdjeli kriške krumpira u kori izmiješaj s ulje, solju, paprom, kajenskom papričicom i češnjakom u granulama. Posloži ih u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje.
  3. Peci 30-40 minuta, dok se lagano ne zazlate i omekšaju – obavezno ih okreni na pola vremena pečenja.
  4. Na svaku kriški krumpira stavi malo naribanog sira i nadrobljene pržene slanine.
  5. Stavi pod grill grijač u pećnici na otprilike 2 minute, dodaj na svaki komad krumpira malo vrhnja te pospi nasjeckanim mladim lukom.

Imamo još odličnih recepata za jela u kojima je krumpir glavna zvijezda...

 

štedi vrijeme i novac Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra

hrskavi užitak Dugački prženi krumpirići novi su hit društvenih mreža

korisni savjeti 8 trikova za bolji okus pire krumpira

 

Posjeti Gastro.hr