Recepti 15. siječnja 2024.

Dugački prženi krumpirići novi su hit društvenih mreža

Long fries
Dugački prženi krumpirići novi su hit na društvenim mrežama foto: Instagram @foodlty
gastro postao gastro.24sata.hr
Dugački prženi krumpirići osvojili su ljubitelje ove neodoljive poslastice diljem svijeta, a mi imamo savršen recept

Svima se barem ponekad jedu prženi krumpirići, moramo si to priznati. Toliko jednostavno, a slasno jelo, masno, slano, hrskavo, ide uz sve… Toliko su nam fini da ponekad poželimo produljiti užitak, a kako to najbolje učiniti nego učiniti pržene krumpiriće duljim nego što već jesu…

 

Prženi krumpirići iz McDonald'sa Možda vas zanima... Znamo tajnu okusa slavnih prženih krumpirića Špajza

 

Dugački prženi krumpirići, na engleskom long fries, odnosno Toro fries, novi su veliki hit na društvenim mrežama, a mi ti donosimo najbolji recept kako ih pripremiti kod kuće. Uz napomenu – pažljivo važi sve sastojke i koristi ih u točnom omjeru jer jedino će na taj način dugački prženi krumpirići ispasti baš savršeni!

@tasty Longing for these long fries made by @Whisper of Yum ♬ original sound - Tasty

Dugački prženi krumpirići

(za 2 osobe, 60 minuta, jednostavno)

Sastojci:

  • 500 g brašnastih krumpira za kuhanje
  • 1 žličica soli, plus dodatno za kuhanje krumpira
  • 15 g šećera
  • 100 g kukuruznog škroba (gustina)
  • Biljno ulje neutralnog okus za prženje
  • umak po izboru, za posluživanje

Postupak:

  1. Oguli krumpire i nareži ih na veće kockice, ubaci u veliku posudu, prelij hladnom vodom, dodaj obilan prstohvat soli i pusti da zakipi na jakoj vatri. Kuhaj 15-20 minuta, dok krumpiri ne postanu mekani. Procijedi u cjedilu, prekrij kuhinjskom krpom i pusti da se pare 10-ak minuta.
  2. Zgnječi krumpire gnječilicom za krumpir u veliku zdjelu. Dodaj im šećer, sol i gustin. Smjesu prebaci na čistu kuhinjsku površinu i mijesi dalje dok ne dobiješ jednoličnu smjesu. Oblikuj tijesto u štrucu.
  3. Veliku posudu napuni ulje i zagrij ga na 180 stupnjeva.
  4. Dok se ulja zagrijava, smjesu s krumpirom podijeli u jednake porcije. Stavi ih u veliku gnječilicu za izradu tjestenine (takozvani 'extruder cup') i istisni direktno u ulje, ili u košaricu za prženje ako je koristiš.
  5. Neka se prže 4-6 minuta, potom ih malo izmiješaj da se razdvoje te pusti da se prže još 1-2 minute, dok ne dobiju zlaćanu boju i postanu hrskavi. Izvadi iz ulja i stavi na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
  6. Posluži vruće, posoljene, s omiljenim umakom.

Ako nemaš mašinu za izradu dugačkih krumpirića, evo drugog načina izrade...

@foodiechina888 Trending long potato fries recipe in China #recipe #cooking #potato #chinesefood #frenchfries ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TriLim (@michimakitchen)

 


Pomfrit Možda vas zanima... Prženi krumpirići štetni su i za psihičko zdravlje! Špajza promfit Možda vas zanima... Najhrskaviji prženi krumpirići u sedam koraka Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.