Recepti 16. siječnja 2020.

Idealno za zimu: Imamo recept za prave ličke pole

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo tradicionalno i jednostavno jelo apsolutno će te oduševiti

Jedno od najpoznatijih specijaliteta ličke kuhinje definitivno su ličke pole. Riječ je o polovicama krumpira koje se peku u ljusci, idealno je za zimske dane i najčešće se jedu za večeru.

Za ličku je kuhinju karakteristična jednostavnost pa tako ni pole nije teško pripremiti. Prema tradicionalnom receptu potrebne su ti samo dvije namirnice – krumpir i sol.

 

Možda vas zanima... Pole sa slaninom - omiljeni brzi ručak za zimska popodneva Kolumne

 

Donosimo ti recept za prave ličke pole koji smo pronašli na stanicama Likaclub.

Sastojci:

(za 2 osobe)

  • 1 kg ličkih krumpira
  • sitna sol
  • prilozi po želji

 

Možda vas zanima... Punjeni krumpiri u koje ćete se zaljubiti Recepti


Priprema:

  1. Oprani i osušeni lički krumpir razrezati po dužini na pola.
  2. Razrezane pole posoliti po želji.
  3. Posložiti pole u posudu za pečenje i u zagrijanu pećnicu staviti peći na 200 stupnjeva 40 minuta.
  4. Ako se na gornji dio krumpira uhvatila zlatnožuta korica, a krumpir je postao mekan – police su gotove!

Posluživanje
Pečene krumpire možeš poslužiti same ili u kombinaciji s prilozima: kobasice, češnjak, slanina, sir, ajvar…

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.