Pileća jetrica u panceti na rižotu od koromača

Jednostavan specijalitet gotov je za manje od pola sata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1478

Domaće, a novo Tjestenina s kremastom jetricom, vinom i limunom

 

Potrebno vam je

  • 400 g jetra pileća
  • 200 g panceta
  • 100 g riža, dugog zrna
  • 200 g komorač, list
  • 50 g maslac, slani
  • 100 g cherry rajčice
  • 50 ml ulje maslinovo
  • 100 g luk ,crveni
  • 1 vezica peršin, list

Prava delicija Famozna jetrica u crnom vinu

 

Priprema

  1. Na vrućem ulju popržite crveni luk, dodajte rižu i zalijte duplom količinom vode. U tanko narezanu pancetu zamotajte jetrica i nabodite ih na štapiće za ražnjiće.
  2. Cherry rajčice operite i narežite na četvrtine pa pržite jetrica u velikoj zagrijanoj tavi. Kad je riža pri kraju kuhanja, u nju dodajte kockice prženoga koromača i cherry rajčicu, malo soli i papra, nekoliko kockica maslaca i nasjeckani peršinov list.
  3. Dobro promiješajte i poslužite rižot kao podlogu za ražnjić od pilećih jetrica omotanih u pancetu.

Dobar tek!

 

Hrsk, hrsk Pohana pileća jetrica ljubi se s tisuću kombinacija

Posjeti Gastro.hr