Očaravajuće dobra pita od špinata i sira

Thinkstock
Izlomite kore, pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i špinatom za laganu pitu. Očekujte oduševljenje!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 136

Idealno ljeto Za svaki dan: Brza pita s ricottom i cherry rajčicama

 

Potrebno vam je

  • 2 tijesta za savijače
  • 500 g kravljeg sira 
  • 1.50 kiselo vrhnje (12% masti)
  • 500 g špinata
  • 1 jaje 
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

slatki favorit! Crumble - pita u novom, još jednostavnijem ruhu

 

Priprema

  1. Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
  2. U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
  3. Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
  4. Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-ak minuta prije posluživanja.

Dobar tek!

slatki zalogaji Jednostavna pita s limunom i meringom

Posjeti Gastro.hr