gastro postao
Izlomite kore, pomiješajte sa svježim sirom, kiselim vrhnjem i špinatom za laganu pitu. Očekujte oduševljenje!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 136
Potrebno vam je
- 2 tijesta za savijače
- 500 g kravljeg sira
- 1.50 kiselo vrhnje (12% masti)
- 500 g špinata
- 1 jaje
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema
- Špinat operite, dobro ocjedite i nakidajte na komade.
- U zdjeli pomješajte svježi sir, vrhnje, sol, papar i jaje. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i špinat. U smjesu pažljivo umješajte kore za savijaču koje ste prethodno nakidali na komadiće.
- Dno posude u kojoj ćete peći pitu premažite maslinovim uljem, izlijte smjesu i pecite oko 30 min na 200°C.
- Kada je pita gotova ostavite ju da se lagano ohladi 10-ak minuta prije posluživanja.
Dobar tek!