Pomiješaj i zapeci: Brza jela iz pećnice

SHUTTERSTOCK Zapečena tjestenina sa sirom
Ekonomično, brzo gotovo i zasitno... Idealno za današnji ručak!
Vidi originalni članak

Svi volimo brze i ukusne recepte s pristupačnim namirnicama. Recepti koje donosimo u nastavku idealni su za dane kada teško pronalaziš vrijeme za kuhanje. Priprema traje svega nekoliko minuta, a većinu posla (brzinski) odrađuje pećnica.

Zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom

Brzi i ukusni zapečeni njoki s mozzarellom i špinatom zadovoljit će nepca i onih najizbirljivijih! Aromatičan, jednostavan umak sa špinatom i rajčicama uz dodatak meda i mozzarelle, daje ovom jelu fantastičan okus.  Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti 30 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije.

 

brzo gotovo Zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom u 30 minuta!

 

Frittata s povrćem

Frittata je talijansko jelo od jaja pripremljeno u pećnici. Slična je omletu, ali ipak zahtjeva manje vještine. Jednostavno, samo sve umuti i dovrši u pećnici, a u pečenoj frittati može uživati cijela obitelj. 

Količinu iz recepta Andree Cukrov isto tako možeš prilagoditi; drži se samo pravila da na svako jaje dodaš 10 ml slatkog vrhnja, a sve ostale sastojke prilagodi svom ukusu i stanju hladnjaka.

 

Ukusna večera Frittata s povrćem za brzi ručak ili večeru

 

Jednostavan složenac od krumpira

Nakon napornog radnog dana jedva čekamo nešto prezalogajiti s minimalno uloženog truda. Ovaj složenac idealno je rješenje u tim slučajevima.

Trebat će ti krumpir, sir, vrhnje, jaja i maslac. Većinu sastojaka imaš u hladnjaku pa se odmah baci na pripremu.

 

štedi vrijeme i novac Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra

 

Složenac od tjestenine s tunom i kukuruzom

Ako nemaš ideju za ručak, a ni previše vremena za pripremu, spasit će te konzerve tune, graška i kukuruza koje čekaju svoj red. U kombinaciji s  tjesteninom i sirom, čine zasitan i pristupačan ručak za cijelu obitelj.

 

praktičan odabir Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom

 

Zapečena tjestenina sa sirom

Donosimo ti recept poznatog talijanskog chefa Gennara Contalda za kremastu zapečenu tjesteninu sa šunkom i nekoliko vrsta sira. Za pripremu i pečenje trebat ćeš izdvojiti malo manje od 40 minuta, a količina je dostatna za četiri porcije.

Ovo jelo izvrstan je način da potrošiš ostatke sireva koje imaš u hladnjaku, stoga upotrijebi sve što imaš na zalihama. Uživaj!

 

brzo i jednostavno Zapečena tjestenina sa sirom slavnog chefa

 

Posjeti Gastro.hr