Predlažemo pet brzih obroka prikladnih ljetnim temperaturama

Shutterstock Cezar salata recepti,
Ako ti treba osvježenje nakon napornog radnog dana ili ti se jednostavno jede lagani obrok, slijede recepti koji će te razveseliti..
Vidi originalni članak

Tijekom toplijih mjeseci, visokih temperatura i vrućina biramo lagane i osvježavajuće obroke. Danas ti donosimo recepte za ukusna i prije svega, brza jela, pripremljena od svježih sezonskih namirnica. I obećavamo, nećeš trebati provesti sate kraj štednjaka niti paliti pećnicu. Uživaj!

  • Brzinske tortilje s tunom

Pomoću samo jedne konzerve tune, graha, kukuruza i sezonskog povrća pripremi kremasto punjenje, pa mu zatim dodaj topljivi sir po želji i hrskavu svježu zelenu salatu. Uz ovu će se kombinaciju sjajno složiti cheddar, ali poslužit će i klasična gouda. Zarolaj tortilje i posluži ih same ili uz krumpiriće. Brže i slasnije naprosto ne može!

 

ručak ili večera Tortilje s tunom gotove su za manje od pola sata

 

  • Gazpacho

Gazpacho, hladna španjolska juha, idealno je jelo za visoke temperature. Priprema je zaista jednostavna, a velik dio posla napravit će multipraktik. Stavimo sve povrće i njega i eto nam naše hladne juhe. Tradicionalna verzija obuhvaća stari kruh, krastavce, rajčice, luk, češnjak, papriku, sol, papar, ocat i maslinovo ulje. No ljudi danas rade različite verzije i kombiniraju različite namirnice pa si slobodno daj oduška i napravi svoju verziju. Recept ti donosi Sweety&spicy.

 

Sweety&Spicy Gazpacho: Lagani obrok za visoke temperature

 

 

  • Kremasti rižoto s tikvicama

Kremasti rižoto od svježih tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka. Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica.

 

Tikvice na tapetu Pripremi brzinski kremasti rižoto s tikvicama

 

  • Cezar salata

Slasna Cezar salata, u originalnom receptu, priprema se od rimske salate te krutona, a zatim ju se upotpunjava sastojcima po želji, od kojih su najpopularniji jaja, senf, češnjak, parmezan i crni papar. Preljev se obično sastoji od maslinovog ulja te soka limuna ili limete. Jedno je sigurno, cezar salata veoma je popularna i u današnje vrijeme, a čini se da će tako ostati i u bližoj budućnosti. Stoga ako ju do sada nisi napravila, pravo je vrijeme za to.

 

recept star 99 godina! Cezar salata: jednostavno i brzo jelo za svaki dan

 

  • Tjestenina s pestom od špinata i graškom

Priprema pesta je zaista jednostavna, a osim nekoliko svježih namirnica trebat će ti blender i malo dobre volje. Pesto pripremljen po ovom receptu možeš poslužiti i uz rezance od tikvica, mesna i riblja jela, kao dodatak njokima i tjestenini ili kao nadjev za lazanje.

 

Brzo i slasno Za ručak: Tjestenina s pestom od špinata i graška
 

 

Posjeti Gastro.hr