Tijekom toplijih mjeseci, visokih temperatura i vrućina biramo lagane i osvježavajuće obroke. Danas ti donosimo recepte za ukusna i prije svega, brza jela, pripremljena od svježih sezonskih namirnica. I obećavamo, nećeš trebati provesti sate kraj štednjaka niti paliti pećnicu. Uživaj!
-
Brzinske tortilje s tunom
Pomoću samo jedne konzerve tune, graha, kukuruza i sezonskog povrća pripremi kremasto punjenje, pa mu zatim dodaj topljivi sir po želji i hrskavu svježu zelenu salatu. Uz ovu će se kombinaciju sjajno složiti cheddar, ali poslužit će i klasična gouda. Zarolaj tortilje i posluži ih same ili uz krumpiriće. Brže i slasnije naprosto ne može!
-
Gazpacho
Gazpacho, hladna španjolska juha, idealno je jelo za visoke temperature. Priprema je zaista jednostavna, a velik dio posla napravit će multipraktik. Stavimo sve povrće i njega i eto nam naše hladne juhe. Tradicionalna verzija obuhvaća stari kruh, krastavce, rajčice, luk, češnjak, papriku, sol, papar, ocat i maslinovo ulje. No ljudi danas rade različite verzije i kombiniraju različite namirnice pa si slobodno daj oduška i napravi svoju verziju. Recept ti donosi Sweety&spicy.
-
Kremasti rižoto s tikvicama
Kremasti rižoto od svježih tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka. Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica.
-
Cezar salata
Slasna Cezar salata, u originalnom receptu, priprema se od rimske salate te krutona, a zatim ju se upotpunjava sastojcima po želji, od kojih su najpopularniji jaja, senf, češnjak, parmezan i crni papar. Preljev se obično sastoji od maslinovog ulja te soka limuna ili limete. Jedno je sigurno, cezar salata veoma je popularna i u današnje vrijeme, a čini se da će tako ostati i u bližoj budućnosti. Stoga ako ju do sada nisi napravila, pravo je vrijeme za to.
-
Tjestenina s pestom od špinata i graškom
Priprema pesta je zaista jednostavna, a osim nekoliko svježih namirnica trebat će ti blender i malo dobre volje. Pesto pripremljen po ovom receptu možeš poslužiti i uz rezance od tikvica, mesna i riblja jela, kao dodatak njokima i tjestenini ili kao nadjev za lazanje.