Recepti 11. svibnja 2021.

Za ručak: Tjestenina s pestom od špinata i graška

Tjestenina s pestom od graška i špinata foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Napravi kremasti pesto od graška, bosiljka i špinata i uživaj u slasnom proljetnom ručku!

Pesto ne mora biti samo od bosiljka. Pesto je moguće raditi i od gljiva, medvjeđeg luka, cikle, graška, boba, radiča, pečenih paprika i mnogih drugih namirnica, a mi smo danas odlučili pripremiti pesto od špinata i graška s dodatkom pinjola po receptu Jamieja Olivera. Priprema pesta je zaista jednostavna, a osim nekoliko svježih namirnica trebat će ti blender i malo dobre volje. 

Pesto pripremljen po ovom receptu možeš poslužiti i uz rezance od tikvica, mesna i riblja jela, kao dodatak njokima i tjestenini ili kao nadjev za lazanje. 

 

Možda vas zanima... Sezona graška: Ideje za tri brza i ukusna jela Recepti

Sastojci:

  • 50 g svježeg bosiljka
  • 2 češnja češnjaka
  • 50 g pinjola
  • 250 g svježeg graška
  • 100 g špinata
  • 100 g tvrdog kozjeg sira
  • 1 limun
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 600 g tjestenine
  • 120 g krušnih mrvica

 

Možda vas zanima... Složenac od tjestenine s tunom, graškom i kukuruzom Recepti

 

Priprema: 

  1. Očisti češnjak. Tostiraj pinjole na suhoj tavi dok ne porumene.
  2. Pomiješaj grašak, špinat, bosiljak, češanj češnjaka, pinjole i 70 g kozjeg sira u blenderu, miksaj dok ne dobiješ gustu pastu. Pestu dodaj malo limunovog soka i nekoliko kapi ulja. Ako je smjesa i dalje prilično gusta, dodaj kapljicu vode dok ne postane rjeđa, poput jogurta.
  3. Tjesteninu skuhaj al dente, prema uputama na pakiranju. Ocijedi ju.
  4. Stavi ju u tavu, dodaj pesto i dobro pomiješaj dok se svi sastojci ne sjedine.  
  5. Nasjeckaj preostali češnjak. U tavi zagrij malo maslinovog ulja, dodaj češnjak i krušne mrvice. Prži ih, miješajući drvenom žlicom otprilike pet minuta ili dok mrvice ne postanu hrskave i zlatne.
  6. Tjesteninu serviraj u duboke tanjure, pospi ju preprženim krušnim mrvicama te naribanim sirom. 


U slast!

 

Možda vas zanima... Rižoto na meniju: Četiri slasne kombinacije Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.