Proljeće na tanjuru: Lazanje sa šparogama i lososom

Shutterstock Lazanje sa šparogama i lososom
U ovom su se receptu sljubili mnogi klasici talijanske kuhinje - od rajčica do parmezana, a posebnost mu daju, naravno, šparoge i fileti lososa. Lazanje sa šparogama i lososom novi su hit na tvom meniju
Vidi originalni članak

Lazanje sa šparogama i lososom izvrstan su proljetni recept - lagane i ukusne, izuzetno kremaste i savršene za svaku priliku! Ne znamo za tebe, ali nama su subote i nedjelje, dakle vikend - često sinonim za lazanje, no zapravo su genijalne jer se brzo i lako pripremaju i tijekom užurbanog radnog tjedna.

 

Dodaci po želji Neodoljive bruschette idealan su proljetni zalogaj Brzo i jednostavno Okusi Mediterana: Šparoge s tjesteninom i rajčicama

 

U ovom su se receptu za lazanje sa šparogama i lososom sljubili mnogi klasične namirnice talijanske kuhinje - od rajčica do parmezana, a posebnost mu daju, naravno, šparoge i fileti lososa.

Slatko-slane arome lijepo se preklapaju i daju zalogaje pune okusa i mirisa - baš kako smo i navikli od talijanske kuhinje. Zato uživaj u svakom zalogaju i sigurni smo da će se ovaj recept naći na listi tvojih novih favorita!

Lazanje sa šparogama i lososom

(6 osoba, srednje zahtjevno)

Sastojci (za 6 osoba):

  • 1 kg šparoga
  • 4 rajčice
  • 500 g fileta lososa
  • 2 ljutike
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 200 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 400 ml temeljca od šparoga
  • sol i papar
  • malo šećera
  • muškatni oraščić
  • sok polovice limuna
  • 75 g naribanog parmezana
  • pakiranje tijesta za lazanje

 

počela je sezona! Stigle su prve šparoge pa kuhamo juhu od šparoga

 

 

Postupak:

  1. Operi i oguli šparoge te im odstrani donji drvenasti dio. Kuhaj šparoge u vodi s malo soli i šećera. Izvadi šparoge iz lonca, prelij ih hladnom vodom i dobro ocijedi. Sačuvaj vodu u kojoj su se kuhale šparoge
  2. Oguli i prepolovi 4 rajčice, odstrani im sjemenke i nasjeckaj ih na kockice. Operi i posuši filete lososa i nareži ih poprečno na komade širine 1 cm. 
  3. Oljušti i nasjeckaj 2 ljutike. U posudi zagrij 2 žlice maslaca, pirjaj ljutiku dok ne postane staklasta, pospi sa 2 žlice brašna i kratko pirjaj. 
  4. Zalij sa po 200 ml mlijeka i vrhnja za kuhanje te zakuhaj uz stalno miješanje. Zatim dodaj 400 ml temeljca od šparoga, sol, papar, muškatni oraščić i sok polovice limuna. Neka lagano kuha nekoliko minuta. 
  5. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti dno vatrostalne posude i prekrij ga listovima lazanja. Na tijesto stavi malo šparoga, rajčice i umaka te pokrij drugim redom tijesta.
  6. Na tijesto slaži losos pa ga potom prelij umakom. Ponavljaj postupak, a zadnji sloj ostavi šparoge i rajčice te ih prelij umakom. Po umaku pospi naribani parmesan. Lazanje sa šparogama i lososom peci u pećnici 35-40 minuta.

Ako ti se svidio naš recept za lazanje sa šparogama i lososom, isprobaj i ostale naše recepte za lazanje. 

 

Bolje od klasičnih Lazanje s tikvicama - verzija koju moraš isprobati! sočno i moćno Projekt za vikend: lazanje Lidije Bastianich Lagano i ukusno Dvobojne riblje lazanje – lagano ljetno jelo puno zdravlja

 

Posjeti Gastro.hr