Recepti 22. srpnja 2022.

Dvobojne riblje lazanje – lagano ljetno jelo puno zdravlja

Dvobojne riblje lazanje foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sve ljubitelje ribe i lazanja imamo savršen recept – zadovoljit će i najprobranija nepca, a sočni okusi koji se međusobno fino prožimaju garantiraju pravu gozbu za sva čula. Tko bi im mogao odoljeti?

Sastojci:

  • 600 g špinata
  • sol
  • 2 ljutike
  • 3 žlice maslaca
  • 4 žlice brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 120 g ribanog ementalera
  • 600 g fileta aljaške kolje
  • žlica soka od limuna
  • 200 g listova za lazanje koje ne treba kuhati
Lazanje Možda vas zanima... 3 provjerena trika za savršene lazanje Špajza

Priprema:

  1. Špinat operi, očisti i kuhaj 2 minute u posoljenoj vodi. Ocijedi ga. Oljuštenu i nasjeckanu ljutiku staklasto propirjaj na žlici maslaca.
  2. Umiješaj špinat. Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
  3. Napravi zapršku od brašna i 2 žlice maslaca, podlij je mlijekom i prokuhaj pa u bešamelu otopi 80 g sira. Umak začini solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  4. Opranu i osušenu ribu nareži na trakice, pokapaj je limunom, posoli i popapri.
  5. U vatrostalnu posudu slaži red umaka, špinata, ribe i listove lazanja. Posipaj sirom pa stavi lazanje u pećnicu i peci ih oko 40 minuta. Kada se ispeku serviraj na tanjure i uživaju svakom zalogaju!

 | Author: Shutterstock Dvobojne riblje lazanje foto: Shutterstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.