Pronađi favorita: 5 poslastica sa zobenim pahuljicama

Food Photographer Jennifer Pallian/Unsplash Crumble sa zobenim pahuljicama
Napravili smo izbor 5 najfinijih recepata za sočne, jednostavne i brze slastice sa zobenim pahuljicama!
Vidi originalni članak

Zobene pahuljice obiluju vlaknima, kompleksnim ugljikohidratima, proteinima i beta glukanom te su odličan izbor za sve koji teže zdravijoj prehrani. No slastice sa zobenim pahuljicama uistinu konkuriraju klasičnim slasticama pripremljenim s brašnom - izuzetno su ukusne, sočne i prije svega, jednostavne za pripremu. Poslužit će kao slatki doručak, međuobrok ili desert. 

Dijelimo s tobom 5 najboljih recepata sa zobenim pahuljicama! 

Pahuljaste palačinke sa zobenim pahuljicama

Ukusne i meke palačinke od zobenih pahuljica prže se na maslacu dok rubovi ne postanu hrskavi. Možeš ih poslužiti uz javorov sirup, orašaste plodove i narezano sezonsko voće, a jednako su ukusne i u kombinaciji kikiriki maslaca, banana i meda.

Ako želiš pojesti nešto baš jako, jako slatko, čokoladni namaz je uvijek odličan izbor! Za pripremu ovih palačinki potrebno je izdvojiti 35 minuta.

Slasno i ukusno Isprobaj odlične palačinke od zobenih pahuljica

Jednostavne kocke od zobenih pahuljica, jabuka i skyra

Pripremi brzinski bezglutenski kolač od zaista pristupačnih sastojaka. Ove kocke su jednostavan desert u kojem se kriju jabuke i skyr. Jedino brašno koje će ti trebati za pripremu jest zobeno brašno, a na vrh kolača stavljaju se zobene pahuljice koje mu pružaju finu, hrskavu teksturu i lagano orašasti okus.

Recept je pripremila naša kolumnistica Laura Roman. 

La Vie Shobaine Jednostavne kocke od jabuke, skyra i zobenih pahuljica

Osvježavajući desert od malina i zobenih pahuljica

Džem i svježe maline iskoristi za pripremu odličnog doručka koji može stajati u hladnjaku 2 ili 3 dana. Trebat će ti još poneka namirnica, poput mlijeka, grčkog jogurta i chia sjemenke.

Naravno, poslužit će i kao zdrav i zasitan međuobrok te brzinska večera. Obavezno isprobaj!

dobro jutro Čudo iz hladnjaka od malina i zobenih pahuljica

Sočan kolač od zobenih pahuljica i borovnica

Ako tražiš ukusnu, osvježavajuću i jednostavnu ideju za doručak ili brunch, sočan kolač s borovnicama uskoro će postati tvoj omiljeni recept! Svježi, domaći biskvit prepun borovnica, napravljen od zdravih sastojaka, savršen je način da započneš dan.

Recept je prije svega jednostavan i lagan, a za izradu ti neće trebati ni mikser! Tijesto umuti ručno, ulij ga u pripremljeni kalup i peci 45-55 minuta. Uživaj!

slatki početak dana Doručak ili brunch: Kolač od zobenih pahuljica i borovnica

Odlični keksi od samo 2 sastojka

Od vrućih, jeftinih keksića dijeli te samo pet minuta posla i još 15 minuta strpljivog čekanja da se ispeku. Prezrele banane zgnječi, pomiješaj sa zobenim pahuljicama i napravi hrskave keksiće.

Naravno, recept možeš prilagoditi sastojcima koji su ti pri ruci. Slobodno dodaj 50 g sitno nasjeckane tamne čokolade, grožđica, brusnica ili pak orašastih plodova. 

ovakve recepte volimo Prefini keksi od 2 sastojka koje sigurno imaš u kuhinji

 

Posjeti Gastro.hr