Proslavite Dan karamela uz naše najslađe recepte

Thinkstock
Nastavljamo s proslavom gastro delicija, a danas je na redu pravi klasik – karamel.
Vidi originalni članak

U potpunosti smo se zalijepili za National Day Calendar i besramno preuzimamo datume koji nam se sviđaju. U SAD-u slave zaista svašta, a 5. svibnja je rezerviran za deep dish pizzu, burrito i karamel. 

Iz vrlo smo se jednostavnih razloga odlučili za karamel – nezaobilazna je komponentna u pripremi slastica i baš svi ga vole. Zato ćemo vas podsjetiti na to kako ga sve možete pripremiti, ali i predložiti deserte koje svakako vrijedi isprobati.

Najprije u naredna dva teksta pročitajte o suhom i vlažnom načinu pripreme, ali i popularnom slanom karamelu, koji obožavamo u čokoladnim tartovima.

 

Neka sva čula uživaju: Savršen karamel

Slatke gastro tajne Isprobali smo: Kako najbrže napraviti slani karamel

 

 

Avanturu s karamelom započnite pripremom karamel bombona, prema detaljnim uputstvima naše blogerice Cutie and pie. Ako želite nešto izazovnije, i vizualno atraktivno, svakako isprobajte recept za Snickers palačinke. U slučaju da više volite Tobleroneimamo izvrstan recept i za vas!

 

Cutie and Pie Domaće karamele - slađe od najslađih slatkiša

Kikiriki + čokolada + karamela Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj!

 

Tarte Tatin morate pripremiti barem jednom u životu, a nema bolje prilike od samog Dana karamela. U kategoriju klasika spada i crumble s jabukom, koji ne mora biti rezerviran samo za jesen. Jabuke su uvijek dostupne pa se ovim desertom možete počastiti u svako doba godine.

 

Jabuke i karamela Tarte tatin - najslađe francusko čudo

KOLUMNA Instajesen: Pita od jabuka s karamelom

 

 

Želimo vam sladak dan!

 

 

Posjeti Gastro.hr