gastro postao
Toblerone spada među omiljene kupovne čokolade, ali još nam je draža homemade varijanta
Toblerone čokolada specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Dok jedemo slasnu čokoladu osjetimo hrskave lješnjake, ali i komadiće karameliziranog meda koji čine ovu čokoladu posebnom. Znaš li da sličnu čokoladu lako možeš napraviti i doma?
Uz malo truda i za svega pola sata možeš napraviti neodoljivu poslasticu koja podsjeća na originalne toblerone!
Domaća Toblerone čokolada
Sastojci:
- 300 g čokolade
- 300 g lješnjaka
- 3 jaja
- 300 g maslaca
- 300 g keksa
- 300 g šećera
Priprema:
- Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u karamel 200 g prepečenih lješnjaka. Izmiješajte i stavite na podmazani tanjur i ostavite da se prohladi.
- Ostatak šećera pjenasto umutite s jajima.
- Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
- Karamel od lješnjaka isjeckajte sitno i umiješajte u smjesu, pa dodajte mljeveni keks.
- Masu dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini i izlijte u kalupe.
- Ostavite u frižideru da se stegne.
Dobar tek!