Recepti 05. travnja 2018.

Proslavite Dan karamela uz naše najslađe recepte

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nastavljamo s proslavom gastro delicija, a danas je na redu pravi klasik – karamel.

U potpunosti smo se zalijepili za National Day Calendar i besramno preuzimamo datume koji nam se sviđaju. U SAD-u slave zaista svašta, a 5. svibnja je rezerviran za deep dish pizzu, burrito i karamel. 

Iz vrlo smo se jednostavnih razloga odlučili za karamel – nezaobilazna je komponentna u pripremi slastica i baš svi ga vole. Zato ćemo vas podsjetiti na to kako ga sve možete pripremiti, ali i predložiti deserte koje svakako vrijedi isprobati.

Najprije u naredna dva teksta pročitajte o suhom i vlažnom načinu pripreme, ali i popularnom slanom karamelu, koji obožavamo u čokoladnim tartovima.

 

karamel umak.jpg Možda vas zanima... Neka sva čula uživaju: Savršen karamel None Možda vas zanima... Isprobali smo: Kako najbrže napraviti slani karamel Recepti

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Avanturu s karamelom započnite pripremom karamel bombona, prema detaljnim uputstvima naše blogerice Cutie and pie. Ako želite nešto izazovnije, i vizualno atraktivno, svakako isprobajte recept za Snickers palačinke. U slučaju da više volite Tobleroneimamo izvrstan recept i za vas!

 

Možda vas zanima... Domaće karamele - slađe od najslađih slatkiša Kolumne Možda vas zanima... Snickers torta od palačinki - imamo savršen spoj! Recepti

 

Tarte Tatin morate pripremiti barem jednom u životu, a nema bolje prilike od samog Dana karamela. U kategoriju klasika spada i crumble s jabukom, koji ne mora biti rezerviran samo za jesen. Jabuke su uvijek dostupne pa se ovim desertom možete počastiti u svako doba godine.

 

Možda vas zanima... Tarte tatin - najslađe francusko čudo Recepti Možda vas zanima... Instajesen: Pita od jabuka s karamelom Kolumne

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Želimo vam sladak dan!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.