U potpunosti smo se zalijepili za National Day Calendar i besramno preuzimamo datume koji nam se sviđaju. U SAD-u slave zaista svašta, a 5. svibnja je rezerviran za deep dish pizzu, burrito i karamel.
Iz vrlo smo se jednostavnih razloga odlučili za karamel – nezaobilazna je komponentna u pripremi slastica i baš svi ga vole. Zato ćemo vas podsjetiti na to kako ga sve možete pripremiti, ali i predložiti deserte koje svakako vrijedi isprobati.
Najprije u naredna dva teksta pročitajte o suhom i vlažnom načinu pripreme, ali i popularnom slanom karamelu, koji obožavamo u čokoladnim tartovima.
Avanturu s karamelom započnite pripremom karamel bombona, prema detaljnim uputstvima naše blogerice Cutie and pie. Ako želite nešto izazovnije, i vizualno atraktivno, svakako isprobajte recept za Snickers palačinke. U slučaju da više volite Toblerone – imamo izvrstan recept i za vas!
Tarte Tatin morate pripremiti barem jednom u životu, a nema bolje prilike od samog Dana karamela. U kategoriju klasika spada i crumble s jabukom, koji ne mora biti rezerviran samo za jesen. Jabuke su uvijek dostupne pa se ovim desertom možete počastiti u svako doba godine.
Želimo vam sladak dan!