Punjeni i zapečeni krumpir sa sirom i češnjakom

Erik McLean/Pexels Punjeni pečeni krumpiri s češnjakom i cheddarom
Punjeni i zapečeni krumpiri savršen su prilog za obiteljski ručak!
Vidi originalni članak

Hrskavi krumpir izvana, kremasto punjenje s češnjakom i sirom... Vjerujemo da ti ne trebamo ni dodatno pisati o ovom receptu. Priprema nije zahtjevna, ali potrebno je peći krumpir u 2 navrata - najprije u komadu, a zatim s punjenjem.

Preporučujemo da cijelu pripremu i prvo pečenje odradiš unaprijed te da krumpir zapečeš neposredno prije serviranja.

 

savjetujemo... Narezni krumpir je posmeđio? Izbjegni problem!

 

Ovaj punjeni krumpir odličan je prilog, ali možeš ga poslužiti i samostalno, sa salatom ili umakom od vrhnja. Svaka će se minuta isplatiti!

Punjeni krumpir, zapečen sa sirom

Sastojci:

  • 1 manja glavica češnjaka
  • 1 kg krumpira
  • 3 žlice maslaca
  • 80 g kiselog vrhnja
  • 150 g naribanog cheddara
  • sol, papar

 

štedi vrijeme i novac Fini složenac od krumpira složi danas, a ispeci sutra

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Glavici češnjaka odreži vrh, kako bi svi režnjevi bili izloženi, i zamotaj ga u aluminijsku foliju.
  3. Krumpir dobro operi pa svaki probodi nekoliko puta vilicom.
  4. Rasporedi krumpire na lim obložen papirom za pečenje i dodaj češnjak omotan u foliju. Peci otprilike 45 minuta u zagrijanoj pećnici, izvadi češnjak, pa peci krumpire još 20-ak minuta.
  5. Istisni pečeni češnjak i pomiješaj ga s kiselim vrhnjem i sa 100 g naribanog cheddara. 
  6. Izdubi otprilike četvrtinu svakog krumpira, tako da nalikuje lađici. 
  7. Višak krumpira pomiješaj s pripremljenom smjesom od pečenog češnjaka, vrhnja i cheddara, zgnječi u pire, posoli i popapri. Napuni krumpire tom smjesom i pospi ih preostalim naribanim sirom.
  8. Peci još 20-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Posluži odmah! 

 

hrskavi užitak Dugački prženi krumpirići novi su hit društvenih mreža

 

Posjeti Gastro.hr