Quiche od poriluka i pancete

Tradicionalni francuski specijalitet u kombinaciji koja će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 706

Potrebno vam je

  • 250 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 g poriluk (cijeli)
  • 100 g gouda punomasni
  • 120 g maslac, slani
  • 100 g panceta
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
  • 4 kom jaje kokošje
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće.
  2. Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesiti glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljati u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude. Vilicom nabosti tijesto.
  3. Na tijesto najprije posipati nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir, te staviti u zagrijanu pećnicu da se malo prosuši.
  4. Nakon toga, preko pite preliti smjesu od 3 umućena jaja, slatkog vrhnja (netučeno), soli i papra. Po površini se može posipati još malo poriluka.
  5. Pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.
Posjeti Gastro.hr