Ragu alla bolognese

Neodoljivi klasik
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 336

Potrebno vam je

  • 300 g govedina, krta, mljevena
  • 150 g slanina suha, masna
  • 50 g mrkva, crvena
  • 50 g celer, korijen
  • 50 g luk ,crveni
  • 5 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 200 g mlijeko kravlje, punomasno
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • origano

Priprema

  1. Nasjeckajte slaninu na sitne kockice pa je popržite na tavi.Umjesto mlijeka može se dodati vrhnje za kuhanje.
  2. Nakon toga dodajte sjeckano povrće i pirjajte te ubacite i mljeveno meso pa sve pirjajte miješajući.
  3. Potom ulijte umak od rajčice i vino te ostavite da se pirja oko dva sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
  4. Dok se kuha, postupno dodajte mlijeko te sol, origano i papar.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr