gastro postao
                                            
                                        
                                    Neodoljivi klasik
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 336
Potrebno vam je
- 300 g govedina, krta, mljevena
 - 150 g slanina suha, masna
 - 50 g mrkva, crvena
 - 50 g celer, korijen
 - 50 g luk ,crveni
 - 5 žlica pasirana rajčica (passata)
 - 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
 - 200 g mlijeko kravlje, punomasno
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - origano
 
Priprema
- Nasjeckajte slaninu na sitne kockice pa je popržite na tavi.
Umjesto mlijeka može se dodati vrhnje za kuhanje.
 - Nakon toga dodajte sjeckano povrće i pirjajte te ubacite i mljeveno meso pa sve pirjajte miješajući.
 - Potom ulijte umak od rajčice i vino te ostavite da se pirja oko dva sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
 - Dok se kuha, postupno dodajte mlijeko te sol, origano i papar.
 
Izvor Skuhatćute