gastro postao
Neodoljivi klasik
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 336
Potrebno vam je
- 300 g govedina, krta, mljevena
- 150 g slanina suha, masna
- 50 g mrkva, crvena
- 50 g celer, korijen
- 50 g luk ,crveni
- 5 žlica pasirana rajčica (passata)
- 0.50 šalica vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
- 200 g mlijeko kravlje, punomasno
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
Priprema
- Nasjeckajte slaninu na sitne kockice pa je popržite na tavi.
Umjesto mlijeka može se dodati vrhnje za kuhanje.
- Nakon toga dodajte sjeckano povrće i pirjajte te ubacite i mljeveno meso pa sve pirjajte miješajući.
- Potom ulijte umak od rajčice i vino te ostavite da se pirja oko dva sata na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
- Dok se kuha, postupno dodajte mlijeko te sol, origano i papar.
Izvor Skuhatćute