Rižot sa šunkom i sirom

Neodoljivi rižot s dvije vrste sira odlična je ideja za ručak
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 2155

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 300 ml riža, polirana (ili brašno )
  • 900 ml povrtni temeljac
  • 150 g ledo minestrone povrće
  • 100 g edamer (40% m u st)
  • 50 g gouda punomasni
  • 50 g kuhana šunka

Priprema

  1. Zagrijte ulje u tavi i popržite luk na srednjoj vatri dok ne omekša. Umiješajte rižu i pirjajte minutu pa onda dodajte temeljac. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte 25 minuta dok riža ne omekša povremeno miješajući.
  2. Umiješajte povrće i šunku. Pokrijte i nastavite kuhati još pet-deset minuta dok riža ne bude meka i kremasta. Prema potrebi, dodajte još malo temeljca.
  3. Maknite s vatre i dodajte razmrvljenog edamera pa miješajte rižu dok se sir ne počne topiti.
  4. Prije posluživanja naribajte podravca ili gaude po rižotu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr