gastro postao
Neodoljivi rižot s dvije vrste sira odlična je ideja za ručak
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 2155
Potrebno vam je
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 300 ml riža, polirana (ili brašno )
- 900 ml povrtni temeljac
- 150 g ledo minestrone povrće
- 100 g edamer (40% m u st)
- 50 g gouda punomasni
- 50 g kuhana šunka
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi i popržite luk na srednjoj vatri dok ne omekša. Umiješajte rižu i pirjajte minutu pa onda dodajte temeljac. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte 25 minuta dok riža ne omekša povremeno miješajući.
- Umiješajte povrće i šunku. Pokrijte i nastavite kuhati još pet-deset minuta dok riža ne bude meka i kremasta. Prema potrebi, dodajte još malo temeljca.
- Maknite s vatre i dodajte razmrvljenog edamera pa miješajte rižu dok se sir ne počne topiti.
- Prije posluživanja naribajte podravca ili gaude po rižotu.
Izvor Skuhatćute