Rižoto koji vraća u djetinjstvo

Naša blogerica Sanja nazvala je mamu i tražila je recept za pileći rižoto u kojem je uživala kao dijete
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 649

Potrebno vam je

  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 prstohvat sol
  • 500 g pile (cijelo, prosjek )
  • 1 prstohvat mješavina suhih začina
  • 1.50 l voda
  • 1 prstohvat crvena paprika
  • 1 prstohvat papar
  • 400 g riža, polirana (ili brašno )

Priprema

  1. Narežite crveni luk i prodinstajte ga na ulju s malo soli i 1.5 dcl paradajz čorbe.
  2. Meso (bijelo meso, bocke, krila..) začinite suhom začinskom mješavinom. Stavite na luk te zalijte s oko 700 ml tople vode. Treba sve biti taman preliveno. Dodajte malo crvene paprike i papra. Ostavite da se kuha. Voda će isparavati pa slobodno svako malo dolijte još vode kako bi meso stalno bilo pod vodom.
  3. U međuvremenu operite 400 g riže.
  4. Kada je meso gotovo (onda kada se počne odvajati od kosti) dodajte mu rižu i ponovno sve prelijte toplom vodom taman da pokrije. Kako se riža bude kuhala, tako će voda isparavati. Svako malo sve zajedno lagano promiješajte i podlijevajte s još tople vode sve dok riža ne bude skuhana.
  5. Isprobajte okuse. Dodajte još soli ili papra ako treba.
  6. U gotovo jelo umiješajte svježeg ili sušenog peršina i poslužite.
Posjeti Gastro.hr