gastro postao
Naša blogerica Sanja nazvala je mamu i tražila je recept za pileći rižoto u kojem je uživala kao dijete
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 649
Potrebno vam je
- 3 kom luk ,crveni
- 2 prstohvat sol
- 500 g pile (cijelo, prosjek )
- 1 prstohvat mješavina suhih začina
- 1.50 l voda
- 1 prstohvat crvena paprika
- 1 prstohvat papar
- 400 g riža, polirana (ili brašno )
Priprema
- Narežite crveni luk i prodinstajte ga na ulju s malo soli i 1.5 dcl paradajz čorbe.
- Meso (bijelo meso, bocke, krila..) začinite suhom začinskom mješavinom. Stavite na luk te zalijte s oko 700 ml tople vode. Treba sve biti taman preliveno. Dodajte malo crvene paprike i papra. Ostavite da se kuha. Voda će isparavati pa slobodno svako malo dolijte još vode kako bi meso stalno bilo pod vodom.
- U međuvremenu operite 400 g riže.
- Kada je meso gotovo (onda kada se počne odvajati od kosti) dodajte mu rižu i ponovno sve prelijte toplom vodom taman da pokrije. Kako se riža bude kuhala, tako će voda isparavati. Svako malo sve zajedno lagano promiješajte i podlijevajte s još tople vode sve dok riža ne bude skuhana.
- Isprobajte okuse. Dodajte još soli ili papra ako treba.
- U gotovo jelo umiješajte svježeg ili sušenog peršina i poslužite.