Rižoto od buče s vrganjima

Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 537

Potrebno vam je

  • 350 g riža,arborio
  • 300 g vrganj
  • 500 g buča
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g maslac, slani
  • 0.05 l ulje maslinovo
  • peršin, list
  • crveni papar

Priprema

  1. Rižu operemo i dobro ocijedimo. Luk očistimo, narežemo na sitno te stavimo pržiti na maslacu i maslinovom ulju.
  2. Zatim dodajemo buću rezanu na kockice pa rižu. Sve zajedno pržimo, zatim podlijemo vodom ili jušnim temeljcom, začinimo i pustimo da se lagano pirja.
  3. Vrganje očistimo, narežemo na kockice, na ostatku masnoće prepržimo i kad je riža već skoro gotova dodajemo prepržene gljive u rižu.
  4. Sjedinimo u jednoličnu masu te na kraju dodamo malo maslaca.

Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela

Izvor Branko Ognjenović

Posjeti Gastro.hr