Recepti 13. listopada 2014.

Rižoto od buče s vrganjima

Rižoto od buče s vrganjima
gastro postao gastro.24sata.hr
Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 537

Potrebno vam je

  • 350 g riža,arborio
  • 300 g vrganj
  • 500 g buča
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g maslac, slani
  • 0.05 l ulje maslinovo
  • peršin, list
  • crveni papar

Priprema

  1. Rižu operemo i dobro ocijedimo. Luk očistimo, narežemo na sitno te stavimo pržiti na maslacu i maslinovom ulju.
  2. Zatim dodajemo buću rezanu na kockice pa rižu. Sve zajedno pržimo, zatim podlijemo vodom ili jušnim temeljcom, začinimo i pustimo da se lagano pirja.
  3. Vrganje očistimo, narežemo na kockice, na ostatku masnoće prepržimo i kad je riža već skoro gotova dodajemo prepržene gljive u rižu.
  4. Sjedinimo u jednoličnu masu te na kraju dodamo malo maslaca.

Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • valter 12:28 26. Listopad 2014.

    Zar se jedan kuhar usudio napisati da se riža ispire? Ovo je teški gaf, talijani bi mu vjerovatno zabranili ustavom da kuha.... Riža za rižote se NE ! Prolazi kroz vodu baš iz razloga da taj škrob poveže rižot i ... prikaži još! daje mu kremastu formu sta je jakooo bitno....