gastro postao
Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 537
Potrebno vam je
- 350 g riža,arborio
- 300 g vrganj
- 500 g buča
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g maslac, slani
- 0.05 l ulje maslinovo
- peršin, list
- crveni papar
Priprema
- Rižu operemo i dobro ocijedimo. Luk očistimo, narežemo na sitno te stavimo pržiti na maslacu i maslinovom ulju.
- Zatim dodajemo buću rezanu na kockice pa rižu. Sve zajedno pržimo, zatim podlijemo vodom ili jušnim temeljcom, začinimo i pustimo da se lagano pirja.
- Vrganje očistimo, narežemo na kockice, na ostatku masnoće prepržimo i kad je riža već skoro gotova dodajemo prepržene gljive u rižu.
- Sjedinimo u jednoličnu masu te na kraju dodamo malo maslaca.
Okusite jesen na tanjuru uvođenjem bundeve u omiljena jela
Izvor Branko Ognjenović