Rižoto od škampa sa šafranom

Uz dodatak cvijeta tikvice i malvazije, ovo je pravo istarsko blago na tanjuru
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 676

Potrebno vam je

  • 100 g riža,arborio
  • 70 g škampi
  • 70 g tikvica,cvjetovi
  • 30 g maslac, slani
  • 0.50 dl malvazija
  • 0.20 g šafran
  • ulje maslinovo
  • riblji temeljac
  • 30 g rajčice, concasse

Priprema

  1. Tostirajte rižu na maslinovom ulju, podlijte s malvazijom i šafranom, dodajte cvijetove tikvice i podlijevajte s ribljim temeljcem.
  2. Pet minuta prije nego je rižoto gotov, dodajte concasse rajčice (kockice, bez koštica) i kvarnerski škamp.
  3. Ugasite vatru i pustite da odstoji, a na kraju dodajte maslac i maslinovo ulje te servirajte.

Izvor Ivan Jušta

Posjeti Gastro.hr