gastro postao
Uz dodatak cvijeta tikvice i malvazije, ovo je pravo istarsko blago na tanjuru
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 676
Potrebno vam je
- 100 g riža,arborio
- 70 g škampi
- 70 g tikvica,cvjetovi
- 30 g maslac, slani
- 0.50 dl malvazija
- 0.20 g šafran
- ulje maslinovo
- riblji temeljac
- 30 g rajčice, concasse
Priprema
- Tostirajte rižu na maslinovom ulju, podlijte s malvazijom i šafranom, dodajte cvijetove tikvice i podlijevajte s ribljim temeljcem.
- Pet minuta prije nego je rižoto gotov, dodajte concasse rajčice (kockice, bez koštica) i kvarnerski škamp.
- Ugasite vatru i pustite da odstoji, a na kraju dodajte maslac i maslinovo ulje te servirajte.
Izvor Ivan Jušta