Rižoto s bundevom i blitvom

Iskoristite bundevu, kraljicu jeseni, za fini rižoto uz koji možete poslužiti čips od batata
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 530

Potrebno vam je

  • 400 g bundeva
  • 200 g riža, polirana (ili brašno )
  • 1 kom luk ,crveni
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 g maslac, slani
  • 200 g blitva
  • 0.10 l ulje suncokretovo

Priprema

  1. Bundevu i luk ogulite. Dio bundeve narežite na tanke rezance (žiljen), a ostatak bundeve, kao i luk izrežite na kockice.
  2. U posudu dodajte ulje i luk. Kad se luk zarumeni dodajte bundevu rezanu na kockice i malo pržite pa podlijte s malo juhe ili vode.
  3. Dodajte rižu koju ste malo prokuhali u slanoj vodi, zatim blitvu rezanu na rezance i maslac te sve skupa promiješajte.
  4. Bundevu rezanu na rezance ispržite naglo u fritezi kao čips i posolite.

Iskoristite bundevu, kraljicu jeseni, za fini rižoto uz koji možete poslužiti čips od batata

Izvor Berislav Lacković

Posjeti Gastro.hr