gastro postao
Iskoristite bundevu, kraljicu jeseni, za fini rižoto uz koji možete poslužiti čips od batata
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 530
Potrebno vam je
- 400 g bundeva
- 200 g riža, polirana (ili brašno )
- 1 kom luk ,crveni
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 g maslac, slani
- 200 g blitva
- 0.10 l ulje suncokretovo
Priprema
- Bundevu i luk ogulite. Dio bundeve narežite na tanke rezance (žiljen), a ostatak bundeve, kao i luk izrežite na kockice.
- U posudu dodajte ulje i luk. Kad se luk zarumeni dodajte bundevu rezanu na kockice i malo pržite pa podlijte s malo juhe ili vode.
- Dodajte rižu koju ste malo prokuhali u slanoj vodi, zatim blitvu rezanu na rezance i maslac te sve skupa promiješajte.
- Bundevu rezanu na rezance ispržite naglo u fritezi kao čips i posolite.
Iskoristite bundevu, kraljicu jeseni, za fini rižoto uz koji možete poslužiti čips od batata
Izvor Berislav Lacković