Ručak za odlikaše: Piletina s limunom

Stockfood
Samo vas 40 minuta dijeli od izvrsne, sočne piletine.
Vidi originalni članak

Limunov sok ovom jelu daje neodoljivu notu svježine, a zaista ga je jednostavno pripremiti. Predlažemo da ga poslužite uz rižu, kuhano povrće ili miješanu salatu.

 

Za bolji ponedjeljak Piletina i brokula u pijanom umaku

 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 jaje
  • 3 žlice limunovog soka
  • 30 g brašna
  • Prstohvat češnjaka u prahu
  • Prstohvat mljevene crvene paprike
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vruće vode

Priprema:

  1. Najprije sjedinite jedno jaje sa žlicom limunovog soka. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, češnjak i crvenu papriku.
  2. Prsa umočite u jaje i limun, a zatim u brašno. 
  3. Rastopite maslac na tavici i pecite prsa nekoliko minuta sa svake strane. 
  4. Ulijte vodu i preostale dvije žlice limunovog soka, pokloopite i pustite da se krčka još otprilike 20 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr