Recepti 09. studenoga 2017.

Ručak za odlikaše: Piletina s limunom

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Samo vas 40 minuta dijeli od izvrsne, sočne piletine.

Limunov sok ovom jelu daje neodoljivu notu svježine, a zaista ga je jednostavno pripremiti. Predlažemo da ga poslužite uz rižu, kuhano povrće ili miješanu salatu.

 

Možda vas zanima... Piletina i brokula u pijanom umaku Recepti

 

Sastojci:

  • 4 komada pilećih prsa
  • 1 jaje
  • 3 žlice limunovog soka
  • 30 g brašna
  • Prstohvat češnjaka u prahu
  • Prstohvat mljevene crvene paprike
  • 50 g maslaca
  • 100 ml vruće vode

Priprema:

  1. Najprije sjedinite jedno jaje sa žlicom limunovog soka. U drugoj zdjelici pomiješajte brašno, češnjak i crvenu papriku.
  2. Prsa umočite u jaje i limun, a zatim u brašno. 
  3. Rastopite maslac na tavici i pecite prsa nekoliko minuta sa svake strane. 
  4. Ulijte vodu i preostale dvije žlice limunovog soka, pokloopite i pustite da se krčka još otprilike 20 minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.