Ručak za pet: Teletina u umaku od senfa

Thinkstock
Tajna fine, domaće i aromatične teletine krije se u žlici kvalitetnog senfa.
Vidi originalni članak

Tek nekoliko sastojaka, riža ili domaća tjestenina za prilog i bogat ručak je spreman. Pripremi teleće šnicle u gustom umaku od senfa i povrća pa navali na svoj tanjur toplog, domaćeg jela.

Pusti da povrće omekša do kraja, a meso neka se kuha što duže kako bi postalo fino i meko. Zdjela sezonske salate također će biti odlična ideja uz ovo jelo.

 

Recepti otrgnuti od zaborava Teleći ragu s maslinama – specijalitet korzikanske kuhinje koji nas je oduševio

 

Teletina u umaku od senfa

Sastojci:

  • 6 telećih šnicli
  • 5 žlica brašna
  • 2 žlice crvene paprike
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1 žlica senfa
  • 3 žlice maslaca
  • 2 žlice peršina
  • sol, papar

 

obožavamo! Nedjeljno savršenstvo: Teleće pečenje s krumpirima

 

Postupak:

  1. Pomiješati brašno i crvenu papriku pa u tu mješavinu uvaljati šnicle sa svih strana.
  2. Maslac otopiti na tavi, ispeći šnicle.
  3. Kada se meso zapeče sa svih strana, izvaditi ga na tanjur, a na maslac dodati sitno sjeckani luk i ribanu mrkvu.
  4. Kada se luk zastakli, dodati protisnuti češnjak i senf.
  5. Kratko pirjati pa dodati malo vode i pomiješati.
  6. Kuhati, a zatim vratiti meso i pustiti da se pirja.
  7. Za to vrijeme skuhati tjesteninu ili rižu.
  8. Kada je gotovo, posipati svježim peršinom i poslužiti toplo.

 

 

izdašno i sočno Brzi teleći odresci s koricom od krumpira

Sweety&Spicy Domaći ravioli s telećom jetrom u juhi od telećih kosti

 

Posjeti Gastro.hr