Sarma iz pećnice: Samo za odlikaše!

Thinkstock
S dobitnom kombinacijom se baš i ne treba previše igrati, ali isprobajte sarmu na malo drugačiji način
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 955

 

njeno vrijeme Sarma: Da se nikad ne zaboravi recept!

 

Potrebno vam je

  • 1 glavica kiselog kupusa 
  • 700 g mljevene svinjetine
  • 3 glavice luka
  • 100 g riže, polirane
  • 1 žlica papra
  • 3 žlice mješavine suhih začina
  • 1 žličica paprike u prahu
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 3 žlice paprike u prahu
  • 150 ml ulja

 

iz bakine kuharice Tradicionalni recepti: Sarma

 

Priprema

  1. Kako kupus ne bi bio prekiseo, isperite listove vodom.
  2. Na ulju pirjajte 10 manjih glavica luka pa mu dodajte meso. Za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 min. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko pola sata.
  3. Želite li manje sarme, listove prerežite napola ako su veliki. Stavite smjese na list i zamotajte u sarmu.
  4. Slažite sarme u posudu, a preostali kupus narežite i dodajte u posudu.
  5. Ulijte malo vode u posudu, poklopite posudu ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na oko pola sata na 175°c.
  6. Maknite poklopac ili foliju, povećajte temperaturu na 200°c i pecite još oko pola sata.

 

u novom ruhu Ma je li to moguće: Škrta sarma bez kiselog kupusa

Posjeti Gastro.hr