gastro postao
S dobitnom kombinacijom se baš i ne treba previše igrati, ali isprobajte sarmu na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 955
Potrebno vam je
- 1 glavica kiselog kupusa
- 700 g mljevene svinjetine
- 3 glavice luka
- 100 g riže, polirane
- 1 žlica papra
- 3 žlice mješavine suhih začina
- 1 žličica paprike u prahu
- 1 žličica soli
- 1 žličica šećera
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 3 žlice paprike u prahu
- 150 ml ulja
Priprema
- Kako kupus ne bi bio prekiseo, isperite listove vodom.
- Na ulju pirjajte 10 manjih glavica luka pa mu dodajte meso. Za to vrijeme kuhajte rižu 10-15 min. Mesu postupno dodajte začine i pirjajte, a na kraju dodajte rižu te sve pirjajte oko pola sata.
- Želite li manje sarme, listove prerežite napola ako su veliki. Stavite smjese na list i zamotajte u sarmu.
- Slažite sarme u posudu, a preostali kupus narežite i dodajte u posudu.
- Ulijte malo vode u posudu, poklopite posudu ili pokrijte alu-folijom i stavite u pećnicu na oko pola sata na 175°c.
- Maknite poklopac ili foliju, povećajte temperaturu na 200°c i pecite još oko pola sata.