Savršeno mekani muffini s komadićima kruške

Stockfood
Ukusni i lagani, ovi muffini idealan su doručak ili popodnevni zalogaj uz kavu ili čaj...
Vidi originalni članak

Ljeto je idealno vrijeme za korištenje svega što nam priroda nudi, uključujući i razne namirnice koje sada dozrijevaju, a među kojima su i kruške. Upravo će se one savršeno uklopiti u kombinaciju s cimetom, medom i jogurtom. Osim što će rezultat biti ukusni muffini, bit ćeš zahvalna i na divnim mirisima koji će se proširiti tvojom kuhinjom i kućom.

Sastojci u nastavku dovoljni su za pripremu 12 slasnih muffina. Dobar tek!

 

SWIRL MUFFINS Mirisni muffini od banane s čokoladnim zaokretom

 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 2 žličice cimeta
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 2 jaja 
  • 170 g meda
  • 100 g (kokosovog) ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 160 mL jogurta
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 350 g kruške, nasjeckane na kockice

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Podmaži kalup za muffine i stavite na stranu.
  2. Pomiješaj brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodaj nasjeckane kruške u zdjelu sa suhim sastojcima i ponovno promiješaj. Stavi na stranu.
  3. U zasebnoj zdjeli pomiješaj jaja, med, kokosovo ulje, jogurt i vaniliju.
  4. Dodaj suhe sastojke u zdjelu s mokrim i miješaj dok se tek ne sjedine.
  5. Ravnomjerno raspodijeli tijesto u kalupe za muffine. Svaku šupljinu ispuni do vrha.
  6. Peci pet minuta na 220 stupnjeva, a zatim smanji temperaturu na 180 stupnjeva i nastavi peći još 10 minuta.
  7. Muffini su gotovi kada lagano pozlate i kada čačkalica, umetnuta u sredinu muffina, izađe čista.
  8. Izvadi ih van, ostavi u kalupu još pet minuta, zatim ih poslaži na tanjur za posluživanje i posluži tople.

U slast!

 

Dobro jutro! Muffini iz blendera - najslađi doručak za radna jutra slatki gušti Bobičasto voće iskoristi za pripremu sočnih muffina čuvaj u zamrzivaču Unaprijed pripremi lažne muffine od zobenih pahuljica

Posjeti Gastro.hr