gastro postao
Ukusni i lagani, ovi muffini idealan su doručak ili popodnevni zalogaj uz kavu ili čaj...
Ljeto je idealno vrijeme za korištenje svega što nam priroda nudi, uključujući i razne namirnice koje sada dozrijevaju, a među kojima su i kruške. Upravo će se one savršeno uklopiti u kombinaciju s cimetom, medom i jogurtom. Osim što će rezultat biti ukusni muffini, bit ćeš zahvalna i na divnim mirisima koji će se proširiti tvojom kuhinjom i kućom.
Sastojci u nastavku dovoljni su za pripremu 12 slasnih muffina. Dobar tek!
Sastojci:
- 250 g brašna
- 2 žličice cimeta
- 2 žličice praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 170 g meda
- 100 g (kokosovog) ulja, rastopljenog i ohlađenog
- 160 mL jogurta
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 350 g kruške, nasjeckane na kockice
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Podmaži kalup za muffine i stavite na stranu.
- Pomiješaj brašno, cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dodaj nasjeckane kruške u zdjelu sa suhim sastojcima i ponovno promiješaj. Stavi na stranu.
- U zasebnoj zdjeli pomiješaj jaja, med, kokosovo ulje, jogurt i vaniliju.
- Dodaj suhe sastojke u zdjelu s mokrim i miješaj dok se tek ne sjedine.
- Ravnomjerno raspodijeli tijesto u kalupe za muffine. Svaku šupljinu ispuni do vrha.
- Peci pet minuta na 220 stupnjeva, a zatim smanji temperaturu na 180 stupnjeva i nastavi peći još 10 minuta.
- Muffini su gotovi kada lagano pozlate i kada čačkalica, umetnuta u sredinu muffina, izađe čista.
- Izvadi ih van, ostavi u kalupu još pet minuta, zatim ih poslaži na tanjur za posluživanje i posluži tople.
U slast!