Slane pite spajaju sezonske plodove i omiljene sireve

Thinkstock
Slane pite predstavljaju sve što volimo - brzu pripremu, sjajan finalni rezultati i ono najvažnije, fantastične okuse.
Vidi originalni članak

Kombinacija sezonskog povrća, fina smjesa koja će povezati namirnice i hrskava podloga glavni su dijelovi slasnih, slanih pita. S jednostavnom pripremom završite u rekordnom roku, a zatim sve ubacite u pećnicu pa nakratko zaboravite da ste bilo što radili. Taman kada pita zamiriši, sjetit ćete se fantastičnih okusa koji vas očekuju i tek tada počinje prava gozba.

 

 

Francuski quicheovi pravi su primjer raskošnih, ljetnih pita. Prhko tijesto i omiljeni nadjev najvažnije su komponente quichea. Inspirirajte se receptom naših blogera Sweety&Spicy pa pripremite najpoznatiju pitu na svijetu u samo vama najdražoj varijanti.

 

Sweety&Spicy Quiche Lorraine s lososom i mladim špinatom

 

Rajčice zasigurno ulaze u skupinu omiljenih ljetnih plodova. Osim u finim salatama i šalši, iskoristiti je možete i u slanim pitama. Kombinirajte rajčicu sa sirevima, upakirajte je u fino tijesto pa uživajte u autentičnim aromama ljeta na novi, još ukusniji način.

 

Oduševite se pitom od sira i rajčica

Neodoljiv gurmanski užitak: Ratatouille pita s kozjim sirom

Idealno ljeto Za svaki dan: Brza pita s ricottom i cherry rajčicama

 

Feta sir je zbog svoje slanoće idealan sastojak slanih pita koje sadrže slatke komponente. Spojite ga s batatom ili pak ga ukomponirajte u jednostavnu pitu s blitvom ili drugim zelenim, lisnatim povrćem. Fantastično!

 

Možeš se udat Sunčani galette od pečenog batata i feta sira

Doručak, ručak, večera Slasno i jednostavno: Slana pita od blitve i feta sira

 

Luk ili krumpir možda nikada nismo zamišljali u finim slanim pitama, no zapravo će se idealno složiti u kombinaciji sa sirevima, drugim sezonskim povrćem i začinskim biljem. 

 

Francuska kuhinja Tart od luka - neobičan spoj poznatih namirnica

Jednostavno, a neodoljivo Danas kuhamo: Pita od poriluka i krumpira

 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr