12. srpnja 2016.

Oduševite se pitom od sira i rajčica

pita od rajčice
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremasto punjenje od sira s rajčicama na vrhu i hrskavim lisnatim tijestom na dnu, ova pita san je svih ljetnih snova.

Tržnice, trgovine i vrtovi puni su rajčica svih oblika i vrsta. Iskoristite ih u punom sjaju spajajući ih s hrskavim lisnatim tijestom, slatkastim lukom, puno sira i zapecite u pećnici kako bi dobili finu koricu. Pita od rajčica sjajna je ideja za brzi ručak tijekom tjedna ili kao slani prilog koji ćete poslužiti na svojoj zabavi u vrtu dok se na roštilju peče fino meso. Možete je odnijeti i prijateljima, sigurni smo da će im se svidjeti. Količine prilagodite kalupu u kojem pečete i koje su vam potrebne

Potrebno vam je:

  • 1 paket prhkog tijesta
  • Rajčice
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • Češnjak
  • Mascarpone
  • Mozzarella
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Stavite tijesto u lim i napravite rupice vilicom pa pecite kratko u pećnici, dok ne počinje dobivati boju.
  3. Za to v rijeme napravite punjenje tako da najprije narežete rajčicu na ploške, posolite ju pa je stavite između dva papirnata ručnika i ostavite da stoji 10 minuta.
  4. Na srednjoj vatri otopite malo maslaca pa mu dodajte luk.
  5. Pirjajte dok ne postane zlatne boje, oko 5 minuta.
  6. Dodajte češnjak pa pirjajte još minutu.
  7. Začinite soli i paprom.
  8. U posudi pomiješajte mascarpone, naribanu mozarelu, jaje i žumanjak.
  9. U kalup u kojem je tijesto najprije stavite ploške rajčice, zatim sloj luka i na kraju smjesa sireva i jaja.
  10. Na vrhu posložite ostatak rajčica i pecite dok one ne dobiju lijepu boju, a tijesto postane hrskavo.
  11. Lagano ohladite prije posluživanja. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.