Bolje ne može: Sočna ljetna salata s kozicama

Abishek Hajare/Unsplash Salata s kozicama - nije prilog, već kompletan obrok
Tko kaže da se od salate ne možeš najesti?! Ova slasna salata obiluje okusima, a istovremeno je i izuzetno hranjiva
Vidi originalni članak

Mnogo smo puta čuli skeptike kojima je salata samo prilog uz glavno jelo. Ali ova bi ih sočna salata mogla razuvjeriti: uz kozice, cherry rajčice, kukuruz i kornišone, nitko neće ostati gladan!

 

Za proljetne dane Tri osvježavajuće salate s krastavcima

 

Zvijezde ljeta, cherry rajčice i mladi kukuruz, donose svježinu, dok preljev od misa i jabučnog octa "izuva iz cipela" bogatom aromom. Svakako pripremi ovu salatu osobama koje misle da su salate dosadne – razuvjerit ćeš ih u trenu.

 

Sočna ljetna salata s kozicama

Sastojci:

  • 500 g srednje velikih kozica
  • 250 g mladih mahuna
  • ¾ šalice pira
  • 3 žlice jabučnog octa
  • 1 žlica bijelog misa
  • 1 žlica dijon senfa
  • ⅓ šalice maslinovog ulja
  • 350 g cherry rajčica, razrezanih na pola
  • 1 i 1/2 šalica zrna kukuruza
  • ½ šalice nasjeckanih kornišona
  • ½ žličice mljevene crvene paprike, plus još za posluživanje
  • ½ žličice soli, plus još za kuhanje
  • 130 g potočarki, grubo nasjeckanih
  • 1 šalica natrganog svježeg bosiljka
  • ½ šalice luka, hrskavo prženog

 

kad je vruće... Vrijeme salata: Imamo dva lagana (i jako fina) recepta!

 

Postupak:

  1. Zakuhaj litru zasoljene vode u velikom loncu. Dodaj pir i smanji temperaturu na srednju. Kuhaj dok pir ne omekša, 25-30 minuta; ocijedi. Raširi pir na lim za pečenje i ostavi ga da se ohladi.
  2. U srednjem loncu zakuhaj obilno posoljenu vodu. Dodaj mlade mahune i kuhaj dok malo ne omekšaju, oko 4 minute. Prebaci ih u cjedilo pomoću hvataljki, čuvajući vodu u loncu. Isperi mahune hladnom vodom i osuši. Svaku mahunu prereži na pola.
  3. U uzavrelu vodu u kojoj su se kuhale mahune stavi kozice. Smanji vatru na srednje jaku i kuhaj dok kozice ne porumene, oko 2 minute. Ocijedi i ostavi da odstoje dok se malo ne ohlade, 15-20 minuta.
  4. Pomiješaj ocat, miso i senf. Dodaj ulje.
  5. Stavi rajčice, kukuruz, kornišone, pir, mahune i kozice u veliku zdjelu. Dodaj mljevenu crvenu papriku, sol i miso smjesu. Lagano umiješaj potočarke i bosiljak. Prebaci na pladanj ili u tanjure. Salatu pospi prženim lukom, a po želji dodaj i još malo mljevene crvene paprike.

Isprobaj i ove fine ljetne salate...

 

uživamo u povrću Ovo je neobična salata koju Talijani obožavaju, a uz odličan recept postaje i naš gastro hit ljeta brže ne može Slasna salata od tjestenine gotova je za samo 20 minuta! Talijanska delicija Uživaj u panzanelli - salati s kruhom i rajčicama slatko-slano Fenomenalna ljetna salata sa sezonskim voćem!

 

 

Posjeti Gastro.hr