Ljeto je vrijeme kada napokon možemo uživati u finim salatama, prepunim povrća. To je jedva dočekala gastro blogerica Vinka Tresić, autorica bloga Veganica, kojoj je povrće, kao strastvenoj veganki, neizostavno na meniju.
Pogledaj video:
Za ovaj put Vinka se odlučila za finu salatu s artičokama, sušenim rajčicama i ljubičastim grahom koju je obogatila hrskavim orasima te začinila zanimljivom kombinacijom bijelog aceta balsamica i maslinovog ulja s bijelim tartufom. Kako su ove namirnice poprilično rijetke i nema ih u svakoj trgovini, Vinka ih je pronašla u METRO-u. I još jedna važna napomena - ova salata toliko je bogata i zasitna da može biti kompletan, samostalan obrok!
Salata s artičokama
Sastojci:
- 1/2 ljubičastog luka
- 1/2 konzerve METRO CHEF rezanih artičoka
- 3 kom METRO CHEF sušenih rajčica
- šaka METRO CHEF oraha
- šaka klica po želji
- 1 žlica senfa
- 3 žlice METRO CHEF bijelog aceta balsamica
- 2 žlice METRO CHEF maslinovog ulja s bijelim tartufom
- 2 šake špinata
- 1 šalica ljubičastog graha
- METRO CHEF bio začinsko bilje - listići mente za dekoraciju
Postupak:
- Polovicu ljubičastog luka nareži na polumjesece, artičoke ocijedi od viška tekućine i nasjeckaj na manje komadiće.
- Sušene rajčice ocijedi od viška ulja i nareži na kockice.
- Orahe usitni na manje komade.
- Napravi preljev tako da pomiješaš senf, aceto balsamico i maslinovo ulje.
- Kreni sa serviranjem tako da u veću zdjelu staviš oprani špinat, ljubičasti luk, grah, sušenu rajčicu, artičoke, orahe i klice.
- Prelij pripremljenim preljevom i dobro promiješaj.
- Za svježinu dodaj par listića mente.
- Serviraj i uživaj!
Sve namirnice za ovaj recept potraži u METRO-U!